15. syyskuuta 2013

Wedsites

Tänään on ollut hääsuunnittelupäivä..eikä muuta olla tehtykään. Mietimme eri tapoja millä lähettää STD (Save the Date, eikä siis seksitauti) infoa vieraille sekä majoitusasioita, hääyön hotellia meille ja mahdollisia tarjouksia ulkomailta saapuville vieraille. Naimisiin.info keskustelupalstalla oli mielenkiintoisia mielipiteitä STD infon tarpeellisuudesta ja siitä, onko vieraiden priorisoitava hääjuhlia jos he ovat saaneet STD:n jo reilusti ennen varsinaista kutsua.

Koska iso osa vieraista saapuu juhliimme ulkomailta, meidän täytyy lähettää tieto hääjuhlasta mahdollisimman aikaisin. Lisäksi meidän tarvitsee lähettää tarkempaa tietoa majoituksesta, juhlista ja ohjelmasta - varsinkin heille jotka tulevat mahdollisesti jo muutamaa päivää aiemmin Suomeen.  Sivustolle tulee siis hääjuhlat tiedot, lahjalista, RSVP mahdollisuus, lyhyt tarina meistä parina, hotelliehdotuksia Helsingissä, sekä lista nähtävyyksistä Helsingissä. Tämä on meillekin helpompaa kuin yksitellen vastata ulkomaisten vieraiden sähköpostikyselyihin juhlan ajankohdasta, majoitusvaihtoehdoista jne.

Netissä on useampi vaihtoehtoja perustaa "Wedsite" eli hääsivusto. Etsittiin tietoja useammasta tarjoajasta, ja ylitse muiden nousivat Wedding Window ja MyWedding.com. Naimisiin.infon sivustolla useampi kertoi käyttävänsä Weebly-palvelua, mutta haluamme oikeasti häihin erikoistuneen palvelun. Sitä paitsi Weeblyn nettisivuteemat eivät oikeasti olleet kauhean erikoiset. Varmasti ihan toimivat tavalliseen nettisivutarpeeseen, mutta hääsivustoksi siellä ei ollut tarpeeksi kivoja teemavaihtoehtoja.

Perustimme siis kokeilumielessä sekä Wedding Window:hin että MyWedding.comiin hääsivustot. Listasin tähän omia kokemuksia hääsivustoista reilun tunnin kokeilun jälkeen.


WEDDING WINDOW
+ Laaja valikoima mahdollisia teemoja, joista voi valita sivupohjan omille hääsivuilleen
+  Kuvia voi lisätä vähän joka sivulle. Rajana tosin lisätä 50MB edestä kuvia sivustolle, ilman että joutuu siirtymään käyttämään maksullista Premium-tiliä.
+ Sivujen nimiä voi muuttaa omien toiveiden mukaisesti
- Vähän vaikeaselkoinen sivusto. Meillä kesti tosi pitkään löytää häälahjalista ominaisuus.
- Osa sivupohjista toimii vain maksullisella Premium-tilillä.
- Osa sivujen muokkausmahdollisuuksista vain Premium-tilillä.


MY WEDDING.COM
+ Sivuston teemapohjia on pitkä lista, mistä valita sopiva omaan nettisivuun.
- Ominaisuuksia on vähemmän kuin Wedding Window sivustolla.
- Sivuja pitää yksitellen muokata ja laittaa "päälle" jotta ne näkyvät nettisivustolla.
- Toimii aika hitaasti. 
- Eri sivupohjia ja värivaihtoehtoja on tosi vaikea selailla. Vaihtoehdot on listattu alasvetovalikosta ja niitä pitää yksitellen kokeilla.


Näiden pohjalta siis tuntuu, että jatkamme Wedding Window sivustomme muokkausta. Voi olla, että joudumme maksamaan muutaman euron kuussa, jos ominaisuudet ilmaisessa versiossa loppuu kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti