19. marraskuuta 2013

Music maestro!

Meidän häissämme musiikilla on iso merkitys - haluamme musiikkiesityksen vihkimisen oheen, luoda musiikilla tunnelmaa juhlassa sekä laittaa bileet pystyyn loppuillasta. Näihin tilanteisiin olemme siis etsimässä bändejä, kokoonpanoja ja biisejä. 

Kirkon sisääntulomarssina olen miettinyt Pachelbelin Canonia. Ei ehkä kovin omaperäinen idea - se ei ole Star Warsista, Simpsoneista tai Lord of the Ringseistä - mutta musta musiikki on kertakaikkisen kaunis. Kuulin itse asiassa Canonin ensimmäistä kertaa kunnolla työpaikan ruokalassa viime joulun maissa ja mietin silloin heti että tämän haluan soitettavan häissäni.. tällöin emme siis olleet vielä edes kihloissa!


 Poistumismusiikiksi pohdin Vivaldin vuodenajoista Kevättä. Olen aina pitänyt tästä ja sitä paitsi häämmehän ovat toukokuussa - kevään parhaimpana kuukautena. :-)


Parhaimpana tuo Kevät kuulostaisi jousiorkesterilla, mutta eiköhän tuo onnistu myös uruilla. En tosin löytänyt YouTubesta hyvää videota musiikista uruilla, mutta vinkatkaa joku miltä tuo kuulostaisi.
Kirkkoon olisi kiva saada vihkiseremonian oheen myös musiikkiesitys. Valitettavasti lähipiirimme ei ole erityisen musikaalinen, joten omasta perhe- tai ystäväpiiristä ei löydy esiintyjiä. Jos otamme esimerkiksi jousikvartetin soittamaan, nehän voi hyvin sitten päättää seremonian tuohon Vivaldiin.

Juhliin todennäköisesti teemme Spotify soittolistan, jonka valvomisen annamme yhdelle sulhon bestmaneista. Soittolistalle on ajateltu jotain jazzahtavaa, mutta myös kivaa ja kaunista intialaista musiikkia. Loppuiltaan on nyt kuitenkin haussa bändi (eikä aiemmin miettimämme DJ), johon otamme hyvin iloisena vinkkejä vastaan hyvistä kokemuksista (ja hinnoista).

2 kommenttia: