16. tammikuuta 2014

Marriage course

Olen varmaan täälläkin maininnut, että sulho on katolinen ja jotta avioliittomme olisi katolisen kirkon silmissä voimassa, meidän tulee osallistua katolisen kirkon järjestämälle avioliittokurssille. Olin alunperin ollut aika kauhistunut, että joudun osallistumaan kurssille - minähän kuulun toki kirkkoon, mutta, kuten varmaan valtaosa suomalaisista, olen lähinnä tapakristitty. Lähdin siis kurssille hiukan epävarmana mitä odottaa, mutta ajattelin suhtautua siihen kuin ilmaiseen pariterapiaan. ;-)

No, avioliittokurssimme alkoi tiistaina. Paikalla oli noin 15 muuta pariskuntaa, joista ainakin toinen oli ulkomaalainen. Yllätys, yllätys - Suomessa kun ei taida olla paljon täysin suomalaisia katolisia. Kurssin vetäjänä oli katolisen kirkon pappi, ja apuna hänellä oli kaksi italiailaista pariskuntaa. Pappi esittäytyi itse alkuun ja pyysi meitä osallistujia esittäytymään.  Tämän jälkeen toinen papin apuna olevista pariskunnista sai kertoa omasta avioliitostaan ja miten he sen kokivat. Ja jestas sentään.. mieshän jauhoi puolisen tuntia heidän avioliitostaan huonolla englannilla. Osassa aikaa mulla ei ollut mitään käsitystä mitä hän sanoi, tai miksi hän puhui jostain asiasta.  Tämän jälkeen vaimo kertoi heidän perheestään (9 lasta, ja valitettavasti hän kyllä näyttikin siltä että on tuottanut sellaisen määrän uusia ihmiselämiä..!) ja miten katolinen usko tukee heidän perhettään.. Noh.

Vaikka pariskunta jaaritteli suurimman osan ajasta ihan käsittämättömiä juttuja, oli joukossa muutama kultahippunen. Joka suhteessa tulee riitoja ja erimielisyyksiä ja toinen alkaa ärsyttämään. Avioliitossa tulee siis joka päivä tehdä uudestaan tietoisesti se valinta, että on ja haluaa olla juuri tämän ihmisen kanssa. Hääblogeissakin keskitytään monesti vain miettimään hääpuvun mallia ja karkkibuffan sisältöä, mutta loppujen lopuksi häät on vain kaiken alku. 

Sain isältäni kyseisen "helpottavan" listan aviovaimon tehtävistä. Ehkä elämä on kuin ruusuilla tanssisi, jos muistetaan noudattaa tätä. ;-)

Hääblogi
(Tämä on vähän pienellä mutta toivottavasti näkyy..)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti